Bas C: eerste dag van de trip-up

02 - 09 - 2015

We hadden 8u afgesproken om te verzamelen. Koffers uit auto in trailer geladen, eten en drinken pakketjes verdeeld, briefing gehouden en iets voor 9u vertrokken. Na paar kilometer waren er al problemen met de aanhanger. De remmen liepen aan, waardoor er naar gekeken moest worden. Toen is het verhuurbedrijf van de aanhanger gekomen om te repareren. Heeft wel en aantal uur geduurd, dus behoorlijk wat vertraging opgeleverd. We hadden 1 uur speling ingepland om onze beoogde bestemming te bereiken. Dat zou dus al niet gaan lukken.

Ik heb de hele dag gereden. Mooi landschap (niet altijd, best vaak kaal). Momenten met mooie hoogteverschillen en ook het maken van een bocht waardoor je alle andere konvooi auto’s kon zien gaf mooie plaatjes. Was ook lachen om over de CB radio’s tegen elkaar te praten. Tijdens het rijden afwisselend regen en droog gehad. We moesten ver gaan rijden om uiteindelijk niet in de regen te hoeven slapen. Dat zou gezien de vertraging al lastig worden. Om 17:00 uur begint het al donker  te worden, dus was plan ook om 16:30u te stoppen. Uiteindelijk zijn we langer doorgereden, aangezien Strategie gezien had dat het verder door niet meer zou regenen.
Eerst hadden we een plek gevonden in de outback om daar te kamperen. Als er regen zou komen, wisten we alleen niet wat het met de banden van de truck en trailer zou doen. Toen zijn we 2 minuten terug gereden om op een ‘camping’ te gaan staan. Geen camping, maar bij een tankstation was wat plek waar trucks en kampers stonden + een wc huisje aanwezig was. In enorm harde wind zijn we toen voor het eerst onze tenten gaan opzetten. Eerst alle auto’s in een rondje gezet om daarbinnen de tenten op te zetten om het windstil te krijgen. Dat was echt onmogelijk. De keuken werd opgezet tegen de truck aan waar Martijn begon met koken en rest ging tenten opzetten. Enorm moeilijk met die wind, erg koud en grond was enorm hard. Inslaan van haringen was echt een drama ook. Met veel pijn en moeite stonden die tenten dan eindelijk en was het tijd voor het opzetten van stretchers en slaapzakken in de tenten. Iets van water had gelekt in de trailer, waardoor sommige zakken waar de stretchers in zaten nat waren. Het bleek mee te vallen. Een paar bedden waren opgezet toen het eten klaar was. Net op dat moment begon het te regenen, wat steeds harder werd. Ik ben toen gevlucht in de truck. Sommigen zaten in andere auto’s, sommigen binnen en anderen weer buiten nog steeds in de regen.  Ergens kon ik er wel om lachen, om het idee dat je dit later kunt gaan vertellen. Bedenk: 1e avond tenten opzetten, te laat want het is al donker, enorm harde wind, spullen komen al nat de trailer uit, spaghetti 1e keer aangebrand, haringen die niet de grond in te krijgen zijn en tot overmaat van ramp ook nog eens regen. Nog even in de zaak bij tankstation gaan zitten, maar toen ik binnen kwam gingen ze net sluiten. Opwarmen zat er dus ook niet meer in. Hard gelachen om de opmerking van Martijn nog: “Ken je dat programma bij Discovery Channel dat er van die lokale bewoners worden geïnterviewd? Het gaat dan om toeristen die in hun omgeving zwaar in de problemen zijn gekomen omdat ze zich helemaal niet hadden voorbereid op de situatie waar ze heen gingen. Wij zijn die toeristen.”

Toen maar een tent in gegaan om te gaan slapen. Inclusief broek, shirt en ochtendjas in mijn slaapzak gaan liggen, met mijn jas als kussen. Lag opzich prima. Wat een begin van deze trip-up.