Bas C: Laatste huurauto ophalen

05 - 10 - 2015

Na het ontbijt en de briefing zijn Tom en ik op weg gegaan om wat zaken op te halen. Dat begon met het ophalen van CB radio’s en satelliet telefoon bij een transportbedrijf. Daar waren we na een paar minuten weer weg. Daarna was het doorrijden naar Hertz voor de laatste volgauto, de Media auto waar ik straks in ga rijden. Uiteraard ging dit weer lekker soepel……

Wij komen aan rond half 10 / kwart voor 10. Daar wordt al gezegd dat we eigenlijk pas de auto rond 11 uur ophalen. Daar wist ik niets van. De reservering is niet via mij gegaan maar via Chris van Hertz. Toen ging de dame van Hertz die ons hielp bellen en we konden over 20 minuten al terecht. Toen zijn Tom en ik even koffie gaan drinken om hierop te wachten.

Bij Hertz was na 20 minuten de auto gearriveerd. We zeiden dat we de auto voor de WSC nodig hebben. Toen begon er bij haar een belletje te rinkelen. In de reservering stond namelijk dat we bepaalde fee’s moesten betalen (VRR, young driver fee, regular driver fee). Voor Solar teams vervalt deze. Ondanks dat die nog in de computer staat hoeven we die straks niet te betalen. Zij kon dat nu niet aanpassen, maar het bedrag dat later van de creditcard wordt afgeschreven zal lager zijn dan wat er nu op stond. Oké voorruit dan maar (2e fout al). Wij onze handtekening gezet, betaald en met de sleutel naar boven richting de auto.

Wij komen aan boven op het dek, lopen naar de auto, zien we dat we een SUV hebben gekregen. We hebben juist een minivan Kia Carnival nodig. Ik heb in mijn e-mail naar Chris toen alles dikgedrukt gestuurd over welke auto, welke datum, waar op te halen en af te geven (eerste mail van Hertz in Darwin ging trouwens over dat wij de auto in Adelaide op kwamen halen. Alleen afgeven heb ik duidelijk gezegd, uiteindelijk is dat dus nog wel duidelijk geworden). Dus wij weer naar beneden met de melding dat we de verkeerde auto hebben gekregen. Die dame keek in de computer en wat er gereserveerd stond was wel de auto die we kregen. Ik de mail van Chris erbij gepakt dat dit echt niet is wat we hebben afgesproken. Nu blijkt dat we 2 boekingen in het systeem hebben staan. 1x de SUV van vandaag die we dan op 16 oktober in zouden komen ruilen voor een Kia Carnival. Totaal niet zoals afgesproken, dus geen idee waar dat vandaan komt. Nogmaals de e-mail laten zien en zij ziet ook dat het anders is afgesproken dan hoe het er staat. Haar manager was er ondertussen ook. De vrouw die ons hielp ging toen direct bellen om te zien of wij alsnog die auto die we nodig hebben konden krijgen. Na dat telefoontje was het mogelijk om de auto om 13:00 uur op te halen. Een hele ochtend al kwijt en geen auto. Het gaat ook altijd fout met dat Hertz.

Na het eten dus weer terug gereden naar Hertz. We kregen nu wel de goede auto mee. De prijzen waren nog niet aangepast wat betreft de VRR en young driver fee, maar zoals gezegd zal er later minder worden afgeschreven. Wat ook anders was is de prijs van het huren per dag. Deze is AUD$61.85 per dag, terwijl de mail van Chris stond dat het AUD$51.85. Dit was niet aan te passen, zijn gewoon de Hertz prijzen. Wel erg jammer dat dit de 3e fout is.

Rest van de dag bezig met het regelen van transport van velgen en de batterij. Mailen en bellen, daar bestond het vooral uit.

In de avond zijn we na het eten met Tom, Patrick en ikzelf nog gaan sporten. Toen na afloop naar buiten liepen was het aan het regenen. Iets waar wij allen verbaasd over waren. Nog steeds wel warm, maar regen zie je hier niet vaak.

Terug naar huis rijdend begon het echt te stort regenen. De ruitenwissers konden het niet eens aan. Was echt niet normaal hard aan het regenen. Terug bij Kormilda zag je hoe erg het aan het regenen was ook. Veel was die nog buiten ging was natuurlijk zeiknat. Zo ook nog een paar slaapzakken die aan het luchten waren. Snel dit alles uit de regen gehaald en elders laten drogen. Wel opvallend dat ze de sproeiers dan gewoon aan laten, zal wel nodig zijn denk ik.

Vervolgens nog bij Sitzler gaan werken om naar onze brochure te kijken. Deze moet binnenkort wel af zijn, gezien de tijd die ze in Nederland nodig hebben om te drukken als ook het vervoeren hier naartoe. Hij ziet er wel echt gaaf uit kan ik wel verklappen.