Bas C: Voorbereiding op de trip-up

01 - 09 - 2015

Het is 26 augustus (iets na 21:00 uur lokale tijd) wanneer we aankomen in Adelaide. Na een vlucht van 18 uur waar ik er toch zeker 10 van heb geslapen, zijn we nu dan eindelijk in Australië. Een aantal werknemers van Cohda Wireless (waar we zullen verblijven) wachtten ons op. Nadat we Malik (onze host) hadden ontmoet, gingen Michael, Dennis en ik met hem mee om daar de komende dagen te verblijven. Malik had pizza geregeld en dus bij aankomst hebben we kennis gemaakt met hem en zijn huisgenoot Tariq met pizza, prima begin dacht ik zo. Met de volgende dag een flink ontbijt-assortiment, zullen wij hier niks te kort komen.

De overige dagen bij Cohda Wireless stonden vooral in het teken van voorbereiding op de trip-up. Mijn grootste taak op dat moment was het regelen van de konvooi voertuigen en konvooi indeling. Hoewel dat niet lastig klinkt, zaten er helaas nogal wat haken en ogen aan. De afspraken die ik via de mail had gemaakt met een bepaalde manager van Hertz omtrent volgauto’s, kwamen niet overheen met wat er in de computer gereserveerd stond voor ons. Auto’s zonder dak dragers, zonder cruise control en met een hogere prijzen dan mij was beloofd. De manager waar ik de afspraken mee gemaakt had, kreeg ik niet meer te pakken (geen e-mail, geen telefoon). Toen hebben we lokaal (met Emy, een Nederlandse manager van Hertz daar, Tom Selten en ik) met Hertz op het vliegveld de prijzen geregeld zoals die ik die eerder had afgesproken. Dat duurde langer (een dag of 3) dan gepland.

Over de indeling van personen in het konvooi zijn we uiteindelijk ook tot een beslissing gekomen. Vanaf de dag van aankomst tot de dag van de start van de trip-up, hebben we iedere dag wel een vergadering gehad over wie waar in het konvooi moet zitten en waarom. Er lijkt wel geen ideale indeling te maken, gezien de hoeveelheid verschillende rollen die iedereen heeft. Daarbij komt ook dat de rol die iedereen vervult in het kamp protocol en control stop protocol, hier nog van invloed op is. Gelukkig zijn we toch tot een conclusie gekomen en hebben een indeling vor iedereen kunnen maken.
Na een week van overdag werken in 2 kleine kantoortjes (STE neemt behoorlijk wat kantoorruimte in beslag hebben ze bij Cohda Wireless nu ook gezien) en in de avond tijd om wat te ontspannen met het team of Malik en Tariq, is het na de “goodby tea” van Cohda toch tijd om onszelf naar Darwin te gaan verplaatsen. Na een eerste kennismaking met Australië en alles wat daarbij komt kijken, staat er nu een mooie trip van 3000 kilometer voor de komende 10 dagen op het programma en ik heb er zin in. Ik ben benieuwd wat we onderweg en bij aankomst in Darwin tegen gaan komen.