Dag 8: Moment van de waarheid

25 - 10 - 2015

Uitpakken

Nadat we gisterenavond gezellig met alle familieleden hadden gegeten en nog wat hadden nagepraat, zijn we allemaal rond middernacht gaan slapen. Deze ochtend stonden we op om 9 uur. Er moest nog het een en ander gebeuren aan het uitpakken van alle kampeer spullen. We vertrokken dan ook allemaal naar Cohda Wireless. Een deel van het team bleef daar voor het uitpakken. De rest van het team vertrok vervolgens naar Victoria Square. Daar werd namelijk met Lux en alle andere zonneauto’s een parade gereden.

Steet Parade

De Steet Parade was enorm druk. Zeker op het begin waar alle auto’s verzamelde was het een mensenmassa. Onze jongens kwamen handen en ogen tekort om iedereen over ons pareltje te vertellen. Het vreemde was dat na de beginopstelling van alle auto’s, helemaal niemand meer stond. De parade zelf werd dus gedaan tussen dranghekken, zonder mensen erachter. Vreemd beeld, maar wel fijn om eindelijk een slok water te kunnen drinken. Het blijft natuurlijk wel heel gaaf om het product te zien van 49 onafhankelijke teams met allemaal dezelfde opdracht. Vandaag stonden deze allemaal op een rijtje.

Afwachten tot de uitreiking

We zijn vandaag redelijk druk bezig geweest en hebben de parade met Lux gereden, maar waar het natuurlijk om draait is vanavond. Niemand spreekt het uit, maar iedereen is er mee bezig. Hoe later het op de dag wordt, hoe meer kriebels ik in mijn buik voel. Wanneer ik rondkijk zie ik ook dat mijn teamgenoten de spanning steeds meer voelen. Ik schrijf dit om 16:00 uur lokale tijd. We moeten dus nog 2,5 uur wachten voordat we naar het Entertainment Center kunnen vertrekken. Daar in de zaal zullen we ongetwijfeld ook nog moeten wachten tot bekend wordt gemaakt wie dit jaar de enige echte Tesla Cruiser Class heeft gewonnen. Ik hoop dat ik al mijn nagels er nog niet heb afgebeten wanneer we vanavond in die zaal zitten. Wel fijn om te weten dat over een paar uur deze spanning voorbij is en we zeker weten of we de wereldtitel hebben geprolongeerd of niet. Nu met al die spanning eerst maar proberen om wat pizza te eten.

Bedankt voor alle positieve reacties

Dit was het laatste dagverslag van Melvin de Wildt en Bas Caron. Vanwege de ceremonie en festiviteiten die erna plaatsvinden hebben we dit verslag al eerder gemaakt dan normaal. De ceremonie zelf is live te volgen via deze link. Voor wat de festiviteiten betreft, lijkt het mij maar goed dat dit niet live te volgen is ;).

Wij willen jullie bedanken voor het lezen van deze verslagen. We hebben veel positieve reacties ontvangen over deze verslagen, waardoor wij elkaar elke dag weer een high-five konden geven. Voor ons wat dit al met al een enorme ervaring geweest en een project om nooit te vergeten. Ik hoop dat we jullie via deze dagverslagen mee hebben kunnen nemen in deze ervaring.

Over and out. Fingers crossed.