Stella, ’s Werelds eerste gezinsauto op zonne-energie wint de “Oscar van de Technologie”

06 - 02 - 2015

Stella, ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie van Solar Team Eindhoven heeft de “Best Technology Achievement” award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt bij ‘The Crunchies’ vergelijkbaar met de ‘Oscars onder de Technologie’. Stella streed hierin tegen projecten van Apple, Bitcoin, SpaceX en European Space Agency. Solar Team Eindhoven, het team wat de auto heeft ontworpen en gebouwd, was enigszins verrast door hun nominatie samen met deze giganten. Dat ze hebben gewonnen is dan ook iets waar ze alleen van zouden kunnen dromen.

“Het is ronduit geweldig dat we hebben gewonnen. Drie weken geleden kregen we te horen dat we genomineerd waren. Door de concurrentie voelde we ons als David tegen Goliath. We hebben hard gewerkt om Nederland bewust te maken van onze nominatie en dat het iets is om trots op te wezen, dat heeft zeker geholpen. Dat we de award hebben mogen ontvangen betekent dat we erkend worden tussen giganten en dat er potentie zit in het gebruik van zonne-energie voor transport” vertelt Tom Selten van het Solar Team Eindhoven met een grote grijns.

De auto van de toekomst

Om de auto van de toekomst te realiseren is een nieuw team nu een nieuwe auto aan het ontwerpen en bouwen, de opvolger van Stella. Deze zonne-auto zal de grenzen van de technologie verleggen en de weg vrijbanen voor een mobiliteit op zonne-energie. Deze auto zal 2 juli 2015 onthuld worden door de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Doe mee aan ons avontuur, neem contact op met [email protected] voor meer informatie. Alle kleine beetjes helpen!

Stella

Kom meer te weten over Stella.

Fragmenten

Het moment van de waarheid, de onthulling van de Crunchies award!