Xander: update 2

02 - 09 - 2015

Hallo familie en vrienden,
Vandaag zijn we eindelijk vertrokken richting Darwin na een hectische week op het kantoor bij Cohda. Er moest nog van alles geregeld en voorbereid worden voor de trip-up van Adelaide naar Darwin. Er zijn auto’s gehuurd, wat gemakkelijker klinkt dan het is in verband met creditcard tegoeden, meerdere bestuurders en verzekeringen. Ook zijn er nog een aantal protocollen geschreven. Zo weten we nu precies wie in welke auto zit wanneer, maar ook wie wat doet als we het kamp op zetten ‘s avonds. Zelfs de volgorde van tanken tijdens een controlstop van de World Solar Challenge (WSC) is bepaald. Ook is er gisteren nog heel veel ingepakt. We hebben een grote gele trailer gehuurd. Tenten, slaapzakken, stretchers en stoelen voor maximaal 37 man is ingepakt. Naast de 23 teamleden zullen er ook mensen van de universiteit zijn tijdens de challenge en we moeten ook de WSC observer die met ons meerijdt een plek aanbieden. Vandaar de extra 14 plekken.

Tussen al het werken door zijn we ook de toerist wezen uithangen. Zo zijn we op een avond naar mount Lofty gegaan om daar een prachtig uitzicht van de lichtjes van Adelaide in het donker te krijgen.
Ook zijn we een biertje gaan drinken met het Adelaide Solar Team. Zij doen mee in de challenger class, niet de cruiser class en zijn dus geen concurrenten. Stiekem wilden we echter wel graag de specificaties van hun banden hebben, omdat onze concurrentie aangeeft op diezelfde banden te rijden. Maar het was vooral gezellig!
Ook hebben we een middag in het park doorgebracht om daar van een echte Australische BBQ te genieten. Een van de werknemers van Cohda had het op haar genomen om deze BBQ te regelen. Cohda Wireless en haar werknemers zij erg gastvrij geweest.

Ook zijn mij al vrij snel twee duidelijke cultuur verschillen opgevallen. Ten eerste is alles in Adelaide laagbouw. Er zijn maar een handje vol gebouwen met drie of meer verdiepingen en zeker drie kwart van alle gebouwen heeft niet eens een tweede etage.
Daarnaast is het gemiddelde type auto hier totaal anders. Echt iedereen rijd ofwel in een 4×4, waaronder veel pickup trucks, of in een grote sedan, waarvan de helft een spoiler heeft. De Europese merken zijn sterk onder vertegenwoordigd.

Het idee voor de komende dagen is dat we even wat rust pakken terwijl wij de auto naar Darwin slepen tegelijk met TNT die de batterij naar Darwin halen via de boot. Echter zijn er altijd problemen. Zo staan we nu stil omdat de remmen van de trailer kapot zijn.

MvG,

Xander